Ország-világ

2008.02.19. 16:22

15 év fegyházat kapott Taczman Elekék gyilkosa

Nem jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélte kedden a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság Taczman Elek jászberényi fogathajtó fiát, aki a vád szerint megölte két éve apját és annak feleségét.

Ifjabb Taczman Elek társa, aki a gyilkosság elkövetésekor még nem volt 18 éves, ugyancsak 15 évet kapott, fiatalkorúak börtönében. Mindkettőjüket 10 évre eltiltották a közügyektől. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Az 55 éves Taczman Eleket és 44 éves feleségét 2006. február 5-én ölték meg, brutális kegyetlenséggel végeztek velük. A gyilkosságot annak idején ifjabb Taczman Elek jelentette be a rendőrségen, és a fiatalembernek sokáig megdönthetetlennek tűnő alibije volt. Azt állította, hogy egy házibuliban szórakozott a gyilkosság éjszakáján. A helyszínen azonban több olyan nyomot is találtak a rendőrök, ami rá terelte a gyanút. A rendőrség néhány héttel a gyilkosság után vette őrizetbe a fiút és annak barátját. A nyomozást 2006 októberében zárták le az ügyben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság mindkét fiatalembert bűnösnek találta kedden társtettesként elkövetett emberölés bűntettében. Ifjabb Taczman Elek elsőrendű vádlottat 15 év fegyházbüntetésre ítélték, társát, a másodrendű vádlottat pedig 15 év fiatalkorúak börtönére.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottnál fellebezett, és életfogytig tartó szabadságvesztést kért, a másodrendű vádlott esetében elfogadta az ítéletet. Az elsőrendű vádlott védője három nap gondolkodási időt kért. A másodrendű vádlott ügyvédje védence felmentését kérte, téves tényállás megállapítása miatt. A két ítélet így nem jogerős, az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában