Ország-világ

2008.02.14. 15:32

Draskovics kinevezésének nincs köze a rendőrség honlapjához

A kormányszóvivő szerint Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszteri kinevezésének semmi köze a korábbi olajügyekről szóló dokumentumok levételéhez a rendőrség honlapjáról - jelentette ki Daróczi Dávid csütörtökön a Fidesz tájékoztatójára reagálva.

Demeter Ervin ellenzéki képviselő csütörtökön közölte: a kormányfő demokráciához fűződő viszonyát jól jellemzi, hogy a rendőrség honlapjáról levették a korábbi olajügyekről szóló dokumentumokat, amelyek terhelőek Draskovics Tiborra nézve.

A Fidesz azt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra: ki adott utasítást az iratok eltüntetésére és erre miért volt ilyen sürgősen szükség. Az ellenzéki párt arra is kíváncsi, hogy milyen egyéb iratot tüntettek el és ennek kiderítése érdekében minden jogi eszközt fel fognak használni - tette hozzá Demeter Ervin.

A rendőrségi honlapról lekerültek azok az olajügyekkel foglalkozó dokumentumok, amelyeknek titkosságát tavaly novemberben oldották fel. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy ezek az iratok mikor és miért kerültek le a weboldalról.

Daróczi Dávid kormányszóvivő azt hangsúlyozta: a kormány nem avatkozik be a rendőrség ügyeibe és abba sincs a kabinetnek beleszólása, hogy mikor, milyen adatok és információk jelennek meg vagy tűnnek el a rendőrség honlapjáról. A kormányszóvivő megerősítette, hogy Draskovics Tibod leendő kinevezésésének semmi köze a rendőrség honlapjához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában