Ország-világ

2008.02.10. 17:27

E-mailben jelentkeztek a Molotov-koktélos támadók

A magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező csoport magára vállalta a pénteki Molotov-koktélos támadásokat. A szervezet e-mailben juttatta el üzenetét a HírTV-hez.

A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg az elektonikus levélben magára vállalta a képviselők elleni pénteki akciókat. Közölte: "a péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a NEM gomb".A levélhez egy fotót is csatoltak, amelyen egy családi ház és az udvaron feltehetően egy égő Molotov-koktél látható - olvasható a HírTV honlapján.

A szervezet korábban magára vállalta Csintalan Sándor, a HírTV műsorvezetője, volt szocialista képviselő megverését is. Ezúttal viszont egy másik címről küldték az e-mailt.

Február 8-ra, péntekre virradó éjszaka öt szocialista képviselő házára, illetve lakására dobtak Molotov-koktélt, vagy próbálták felgyújtani. Az ügyészség pénteken terrorcselekmény miatt rendelt el nyomozást és ötmillió forintos díjat ajánlottak fel annak, aki segít a Molotov-koktélos támadók és a fehér poros borítékok feladóinak elfogásában. Bencze József országos rendőrfőkapitány bejelentette, hogy a tettesek kézre kerítéséig megerősítik a járőrszolgálatot a pártszékházak körül, és minden képviselőnek személyes védelmet ajánlottak fel, de eddig senki nem élt ezzel.

Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter szombaton sajtótájékoztatón azt mondta: szerinte az országban tapasztalható erőszak az elmúlt napokban új fordulatot vett. Úgy tűnik, a fenyegetések elsősorban az egészségügyi törvényről szóló, hétfői szavazás miatt szaporodtak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában