Ország-világ

2008.02.18. 12:52

Előzetesben a milliárdos csalással gyanúsítottak

Előzetes letartóztatásba került a hétvégén az a két férfi, akiket milliárdos csalás miatt a múlt hét csütörtökön a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) feljelentése alapján fogtak el.

Az NFÜ azért jelentette fel a két embert, mert felmerült a gyanú, hogy saját vállalkozásuk vezetőiként, valótlan tartalmú árajánlatokat, illetve pályázatokat készítettek és nyújtottak be a Magyar Gazdaságfejlesztési Központhoz.

Sípos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy hétvégén a bíróság elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását. A nyomozás a további bizonyítékok összegyűjtésével folytatódik. Várhatóak újabb tanúkihallgatások is. Sípos Jenő a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta, hogy egyelőre nincs tervbe véve ismert politikusok meghallgatása az ügy kapcsán.

A 140 mikró- és kisvállalkozást érintő csalás kísérletével körülbelül 1 milliárd forint uniós forrásokat tartalmazó fejlesztést célzott meg a két férfi cége. A jelenlegi adatok alapján nem volt meg a szükséges önerejük, valamint azt gyanítják, hogy ha nem buknak le, fiktív számlákkal igazolták volna a befektetések megvalósulását. Az NFÜ korábban az Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértésének kísérlete miatt tett feljelentést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában