Ország-világ

2008.02.22. 17:36

Porschét akart adni a rendőröknek az orosz bankkártyacsaló

Kétmillió forintot és egy Porschét akart adni a rendőröknek egy bankkártya-csaló, ha elengedik őt. A rendőrök egy budapesti banknál csaptak le rá és nem voltak megvesztegethetőek, elfogták a csalót és később két másik társát is.

Az orosz férfit még hétfőn éjszaka, egy bankfiók éjjel-nappal nyitva tartó automatájánál fogták el, az esetről pénteken számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután csütörtökön a bíróság előzetesbe helyezte a bűnözőt és társait.A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfőn éjjel jelentette be valaki, hogy gyanús alak ólálkodik az egyik XII. kerületi bankfiók automatájánál.

A renőrök egy telefonálgató férfit találtak ott, az automatából éppen akkor csúszott ki egy mágnescsíkkal ellátott, nyers, jelzés nélküli, hófehér hamisított bankkártya. A járőrök elfogták a férfit, aki először egymillió forintot ajánlott fel a rendőröknek. Az orosz származású férfi egyébként angolul beszélt a rendőrökkel.

Mikor az egyenruhások közölték, hogy a pénzt nem fogadják el és hogy amit tesz - vagyis a vesztegetés - bűncselekmény, akkor a kártyacsaló további egymilliót és a közelben parkoló értékes kocsiját ajánlotta fel. A rendőrök ezt sem fogadták el, hanem előállították a férfit.

A kapitányságon a férfi zsebeiből 28 hamisított bankkártya és nagyobb mennyiségű készpénz került elő. Közben a nyomozók kiderítették, hol lakik a férfi és kimentek a lakáshoz. Ott elfogtak két másik, az ügyben érintett orosz férfit. Mind a három embert előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a bíróság. Ellenük a hivatalos megfogalmazás szerint készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel visszaélés miatt tart az eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában