Ország-világ

2008.02.11. 19:02

Szerelem sokadik látásra

(A Lot Like Love)
Színes, feliratos amerikai romantikus vígjáték, 2005

Főszereplők: Ashton Kutcher, Amanda Peet, Kal Penn, Kathryn Hahn
Rendezte: Nigel Cole

107 perc

Extrák
Nyelv: magyar 5.1, angol 5.1, német 5.1, cseh 5.1
Feliratok: magyar, angol, arab, cseh, horvát, német, spanyol, szerb, szlovák, szlovén, török
- Interaktív menük
- Közvetlen jelenetválasztás
- Audiokommentár(ok)
- Videoklip (filmzene)
- Kimaradt jelenetek

Hol a határ barátság és szerelem között? Talán az első szeretkezésnél. Talán az ismeretség hetedik événél. Talán egészen máshol.
Oliver (Ashton Kutcher) és Emily (Amanda Peet) nagyon különböznek egymástól. A srác az anyukájával lakik, komoly tervei vannak, és hiányzik belőle a vagányság; Emily viszont gyorsan dönt, többnyire rosszul, és éppen ezt élvezi. Találkoznak egy repülőgépen, tíz percet együtt töltenek a gép mosdójában, délután még megisznak együtt egy sört, azután örökre elbúcsúznak. És a következő hét évben folyton egymásba botlanak. Néha véletlenül, néha azért, mert szükségük volna a másikra. Mert ugyan megesik, hogy két év is eltelik a találkozásaik között, azért lassan már ők is megértik: igazi barátok lettek. Olyan jó barátok, hogy az már majdnem szerelem.
Csakhogy mindketten másba szerelmesek. Más barátjuk, más menyasszonyuk van, és a régi, távoli barát mindig a lehető legrosszabb pillanatban bukkan fel. A sorsnak jó a humora és rossz a ritmusérzéke. Vagy van valami terve…

INFÓ

Colin Patrick Lynch forgatókönyvíró úgy döntött, romantikus vígjátékot ír, amely a kapcsolatteremtés hosszú, kanyargós útját mutatja be. Forgatókönyve két huszonéves fiatal rohanó életének hét évéről szól, egészen harmincas éveik elejéig: Oliver és Emily karrierjét építi egyik városból a másikba költözve, miközben kapcsolataik folyamatosan változnak, újra és újra értelmezik életük célját, ahogy változnak álmaik. De mindvégig keresik az igaz szerelmet, pedig a lehetőség időről időre ott van az orruk előtt, egy régi barát személyében.

„Évek óta keresek egy romantikus vígjátékot, és már egészen el voltam keseredve, amikor kezembe került ez a sztori, amely a régi idők nagy, romantikus vígjátékjaira emlékeztetett sztori - mondja Nigel Cole rendező. - Nagyon megtetszett a történet életszerűsége: ez egy tipikus szerelem, amely vak, kiszámíthatatlan és öntörvényű, tele csalódással, mint a valóságban."

Cole korábban két, nagy sikerű vígjátékot rendezett. A történetek hősei középkorú nők, akik ki akarnak törni a mindennapok egyhangúságából: a Fűbenjáró bűn, amelyben a főszerepet alakító Brenda Blethyn akaratlanul belekeveredik a kábítószer üzletbe, és a Felül semmi, amely aktfényképezéshez jótékonyságból modellt álló nőkről szól.

„A Szerelem sokadik látásra szokatlan film - mondja. - A szokásos romantikus vígjátékkal ellentétben, amely lényegében egy csókkal végződő kétórás bonyodalom, és a kapcsolat kezdetén ér véget, ez csókkal kezdődik, és attól lesz komikus, hogy az események meglepően alakulnak, a várt szerelem sehogysem szövődik a szereplők között. Remek példája a »rossz időben jó helyen«-vígjátéknak, hisz Oliver és Emily újra és újra összetalálkoznak, de mindig rosszkor, hogy egymásba szeressenek, és végig nem értjük, hogy miért szalasztanak el minden lehetőséget, hogy kapcsolat alakuljon ki köztük."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában