Ország-világ

2008.02.10. 09:39

Újraélesztették a saját felelősségre hazavitt kislányt

Ismét újra kellett éleszteni azt a kétéves kislányt, akinek korábban már többször gond volt a szívével, szülei mégis saját felelősségre hazavitték az intenzív osztályról. A gyermek először tavaly december elején került kórházba, akkor két szolgálaton kívüli mentős egyikük motorjával sietett a segítségére.

Szombaton este újra mentőt kellett hívni Budapestre a kétéves kislányhoz, mert ismét rosszul lett, szabálytalanul vert a szíve. Szülei egy félautomata defibrillátor segítségével mentettek még az életét, az orvosi készüléket még akkor vásárolták, amikor hazahozták a kicsit a kórházból. A gyermeket az Országos Kardiológiai Intézetbe szállították, ahonnan azonban szülei a vizsgálatok után ismét hazavitték.

Siklósi Gábor, a gyermek életét korábban megmentő egyik mentős elmondta, hogy amint megtudták mi történt, azonnal bementek a kórházba. Kezelőorvosával együtt megpróbálták rábeszélni a kislány szüleit arra, hogy engedélyezzenek egy olyan beavatkozást, amivel egy apró defibrillátort ültetnék be a gyermek szívéhez. A műszer azonnal működésbe lépne, amint a szíve szabálytalanul kezd verni. A szülők azonban az alternatív gyógymódokban hisznek, így ehhez nem járultak hozzá - mondta Siklósi Gábor.

A gyermek először tavaly december elején lett rosszul fürdetés közben. Mivel a környéken épp nem volt szabad mentőautó, a közeli mentőállomásról két szolgálaton kívüli mentős egyikük motorjával sietett hozzá és mindenféle felszerelés nélkül kezdték meg az újraélesztést. A kislányt a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, ahol csaknem egy hónappal később ismét újra kellett éleszteni. Hogy kiderüljön, mi a baja a gyermeknek, az Országos Kardiológiai Intézetbe került, ahonnan szülei saját felelőségre vitték haza bő két hete. Vásároltak egy félautomata defibrillátort arra az esetre, hogy a gyermeknek otthon ismét baj lenne a szívével. Amíg ennek használatát megtanulták, a gyermeket először megmentő két mentős is felváltva velük volt otthonukban, hogy szükség esetén segíteni tudjanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában