Ország-világ

2008.04.07. 22:03

Gyurcsány kiszáll az egyeztetésekből

Akár Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvétele nélkül is egyeztetnének az MSZP és az SZDSZ megfelelő testületei a következő időszak közösen támogatható területeiről - értesült a Független Hírügynökség kormányzati forrásokból.

A hírt Lendvai Ildikó is megerősítette hétfőn újságírók előtt.

Az MSZP frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc ezzel a lépéssel is azt szerezné erősíteni, hogy nem személyi kérdésekről, hanem szakpolitikai együttműködésről kell tárgyalni.

Úgy tudjuk, a miniszterelnök javaslata szerint az MSZP Országos Választmánya Simon Gábor vezetésével egyeztethetne az SZDSZ Országos Tanácsával, amelynek Gulyás József az elnöke. Információink szerint Gyurcsány Ferenc azért vetette fel ezt a megoldást, hogy "személyes politikai ellentétek nélkül" lehessen szakpolitikai kérdésekről konzultálni. A miniszterelnök ugyanakkor azért sem venne részt az egyeztetéseken, hogy adott esetben ne az ő személye legyen az akadálya a megállapodásnak.

Horn Gábor az SZDSZ ügyvivője hétfőn úgy reagált: semmilyen formában nem egyeztetnek az MSZP-vel, egyik oldal sem kereste meg a másikat. Horn Gábor megismételte, hogy nem kívánnak külön megállapodást kötni a szocialistákkal, az SZDSZ továbbra is úgy látja, hogy Gyurcsány Ferenc felmondta a koalíciós megállapodást. Horn Gábor ennek kapcsán, utalva a kormányfő korábbi kijelentésére azt mondta, hogy a koalíciós megállapodás valóban nem szentírás, mert a szentírást többféleképpen is lehet értelmezni és meg is teszik az embereket, de egy megállapodást csak egyféleképpen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában