Ország-világ

2008.06.30. 19:38

A Fidesz meg fogja védeni a nyugdíjakat

A Fidesz garantálja, hogy akármilyen mély is Magyarország válsága, meg fogja védeni a nyugdíjak reálértékét - így reagált a legnagyobb ellenzéki párt Gyurcsány Ferenc délutáni, nyugdíjasoknak tartott fórumán elhangzottakra.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy az MSZP a jövőben is tisztességes időspolitikát fog folytatni, mert emberi és társadalmi tisztességük ezt diktálja. A kormányfő szerint össze kell tudni egyeztetni a lehető legmagasabb gazdasági növekedést és a társadalmi szolidaritást, és nem kijátszani kell a különböző korosztályokat egymás ellen, hanem a kijátszás politikája helyett a tisztességes, igaz párbeszéd politikáját kell megvalósítani.

Gyurcsány Ferenc a nyugdíjasok előtt is beszélt arról, hogy ha 2001 után nem a jelenlegi, úgynevezett svájci indexáláson alapuló nyugdíjszámítást alkalmaznák, hanem a kiszivárgott hírek szerint a Fidesz által szorgalmazott inflációkövető nyugdíjemelést, akkor a jelenlegi 82 ezer helyett 53 ezer forint lenne az átlagnyugdíj.

Iván László, a Fidesz országgyűlési képviselője ugyanakkor úgy reagált, hogy a tavalyi esztendőben a Gyurcsány-kormány 3,8 százalékkal csökkentette a nyugdíjak reálértékét, azaz minden egyes nyugdíjastól átlagosan 30 ezer forintot vett el. Az idős emberekkel szemben elkövetett ilyen méltánytalanság elfogadhatatlan. Közleményében leszögezi: a Fidesz ezért garantálja, hogy akármilyen mély is Magyarország válsága, meg fogja védeni a nyugdíjak reálértékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában