Ország-világ

2008.06.19. 15:31

A Nestlé fogja gyártani a Balaton szeletet

A Nestlé fogja gyártani a Balaton szeletet, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Nestlé-csoport a Győri Keksz Kft-től megvásárolhassa annak Balaton-üzletágát.

A versenyhatóság csütörtöki közleménye szerint a Nestlé Hungária Kft. és a Société des Produits Nestlé S.A. 2008 április 23-án kötött szerződést a Győri Keksz Kft. Balaton üzletágának megvásárlására. A szellemi tulajdonjogok és az előállítási know-how tulajdonosa a Société des Produits Nestlé S.A., a további megszerzett eszközök és jogok tulajdonosa pedig a Nestlé Kft. lett.

Sem a Nestlének, sem a Győri Keksznek a magyarországi szeletes csokoládé forgalomból való részesedése nem éri el a 10 százalékot.

Mivel a GVH vizsgálata úgy találta, hogy a magyarországi szeletes csokoládék piacán a fúzió nem hoz létre és nem erősít meg gazdasági erőfölényt, valamint nem akadályozza a hatékony verseny fennmaradását és fejlődését, ezért a hatóság az összefonódást engedélyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában