Ország-világ

2008.06.13. 08:40

Az APEH is beindul a szlovák rendszámra?

Az APEH és a rendőrség segítségét kéri a VPOP a szlovák rendszámmal jogosulatlanul közlekedő autósok kiszűréséhez. A közelmúltban a VPOP felkérte a szlovák vámhatóságot, tisztázza, hány magyar magánszemélynek vagy cégnek van Szlovákiában forgalomba helyezett autója, és összesen mennyi.

Várhatóan augusztusra készül el a vizsgálati jelentés, akkor kezdődik a hajtóvadászat is: a rendőrjárőrök és a vámőrség mobil ellenőrző egységei folyamatosan igazoltatják majd a magyar utakon közlekedő szlovák rendszámú autók sofőrjeit. Akiről kiderül, hogy cégének telephelye vagy magánszemélyként ideiglenes lakhelye van Szlovákiában, az felkészülhet rá, hogy a magyar vám- vagy adóellenőrök felkeresik: igazolnia kell, hogy "életvitelszerűen" a szomszédos országban él.

A magyarok azért választják egyre nagyobb számban ezt a megoldást, mert így nem kell regisztrációs, illetve súlyadót fizetni, az állam viszont autónként akár több millió forinttól is elesik.


Felvételünk illusztráció.

Felvételünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában