Ország-világ

2008.06.05. 11:10

Csütörtöktől fokozódik az ellenőrzés az osztrák határon

Csütörtöktől fokozódik az ellenőrzés az osztrák-magyar határon a labdarúgó Európa-bajnokság közeledtével. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben hívta fel az utazók figyelmét arra, hogy a nagyobb határátkelőhelyeken megnövekedhet a forgalom, lelassulhat az átlépés. <br>

Csütörtöktől az osztrák rendőrök fokozottabban ellenőrzik az Ausztria felé tartókat, hogy kiszűrhessék a rendbontókat. A tájékoztató szerint a vasárnap óta bevezetett időszakos és szelektív ellenőrzés eddig nem okozott torlódást, ám csütörtöktől nem kizárt, hogy Hegyeshalomnál, Sopronnál és Rábafüzesnél sorok alakulnak ki. A rendőrség azt javasolja, hogy aki teheti, válassza a kisebb átkelőhelyek egyikét, illetve aki Németország felé tart, Rajkánál, hagyja el az országot.

A határátlépésnél Ausztria felé csak az osztrák rendőrök ellenőrzik az utazókat, belépéskor szabadon átjárható a határ. Magyar rendőrök nem ellenőrzik egyik irányba sem a forgalmat. Az átkelőhelyeken a határellenőrzés során az adott napon játszandó mérkőzés helye és a versengő csapatok alapján eltérő mélységű és tartalmú osztrák ellenőrzésekre kell számítani.

Az ellenőrzés időszakában az átkelőhelyek közötti úgynevezett "zöldhatáron" nem lehet átkelni, aki ezt mégis megteszi, az bírságra számíthat.

Magyar állampolgár, az Európa-bajnokság idején Ausztriába továbbra is az Európai Unióban elfogadott úti okmányokkal: útlevéllel, régi vagy új típusú személyi igazolvánnyal utazhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában