Ország-világ

2008.06.09. 14:56

Orbán Viktor levélben fordult Fodor Gáborhoz

Orbán Viktor hétfőn levelet küldött Fodor Gábornak, az SZDSZ hétvégén megválasztott elnökének, amelyben egy esetleges együttműködés feltételeiről ír. A Fidesz elnöke szerint az SZDSZ-nek is érdeke, hogy döntésképes kormány legyen Magyarországon.

Fodor Gábor meglátása szerint a jelenlegi kisebbségi kormány nem döntésképes. Fodor Gábor még a hétvégén beszélt arról, hogy az SZDSZ csak akkor támogathatja az előrehozott választásokat, ha a pártok megállapodnak abban, hogy a következő kormány nem módosíthatja az alkotmányt, a választási vagy az állampolgárságról szóló törvényt.

Orbán Viktor egy budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a hétvégén fontos dolog történt, kinyílt egy kapu az ország előtt. A Fidesz elnöke szerint, ha az SZDSZ valódi ellenzéki pártként viselkedik a jövőben, és hozzájárul a parlament önfeloszlatáshoz, akkor megvan az elegendő szavazat ahhoz, hogy ki tudják írni az előrehozott választásokat. Orbán Viktor szerint az MSZP-n kívül mindenkinek, így az SZDSZ-nek is az az érdeke, hogy minél hamarabb döntésképes kormánya legyen Magyarországnak, ez pedig előrehozott választások nélkül nem megy, a parlament önfeloszlatása nélkül nem lehetséges. A Fidesz vezetője közölte hétfőn levelet küldött Fodor Gábornak, amelyben az esetleges együttműködés lehetőségeiről ír.

Orbán Viktor levélben fordult Fodor Gáborhoz.

Orbán Viktor levélben fordult Fodor Gáborhoz.
Orbán Viktor közölte, a jelenlegi kisebbségi kormányzás, amely a saját túléléséért küzd, óriási veszélyt jelent Magyarországra, és képtelen kivezetni az országot a válságból. A problémákat csak egy jól felkészült, egységes, döntésképes kormányok tudják megoldani, a mostani magyar pedig nem az.

Orbán Viktor közölte, az utóbbi fél évben még nem volt ilyen közel a komoly hatalmi változás lehetősége, minden azon múlik, meddig terjed az SZDSZ bátorsága és bölcsessége. A Fidesz elnöke szerint a liberálisok nem fognak "visszasündörögni" a koalícióba, mert ezzel kiírnák magukat a politikából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában