Ország-világ

2008.08.06. 18:04

A hirosimai atomtámadásra emlékeztek a fővárosban

Tizedik alkalommal emlékezett meg a Magyar Békeszövetség a 63 évvel ezelőtti, Hirosimát és Nagaszakit sújtó atomtámadásról. A szervezők kétórás dunai hajókirándulásra várták az érdeklődőket szerda délelőtt.

A magyaroknak csupán 42 százaléka gondolja úgy, hogy az Unió kedvező értékrendet képvisel - mondta Herczog Edit kormánypárti európai parlamenti képviselő. Szerinte azonban jóval több ember szavazna a békére, és - mint mondta - a béke az európai gondolat maga.

Köteles György, a békeszövetség elnöke szerint hiába tagja Magyarország négy éve az EU-nak, az emberek keveset tudnak jogaikról, kötelezettségeikről. Az idősebbek kevéssé foglalkoznak azzal, hogy elmondják a fiataloknak azokat a szörnyű eseményeket, amelyeket a II. világháborúban átéltek. Holott ez lenne a legfontosabb feltétele annak, hogy soha ne ismétlődhessen meg az, ami abban a hat évben történt.

Az emlékezők koszorút és virágokat dobtak a Dunába, ezzel is emlékezve az atomtámadás áldozataira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában