Ország-világ

2008.08.31. 13:36

Az újbudai gyerekekért aggódik a Fidelitas

Felháborítónak tartja a Fidelitas, hogy a XI. kerületi önkormányzat kormánypárti többségének döntésére a hétfőn kezdődő tanévben havi 3-4 ezer forinttal többet kell fizetnie az iskolások és óvodások szüleinek az étkeztetésért - mondta a Független Hírügynökségnek a Fidelitas Budapesti Választmányának elnöke, kerületi önkormányzati képviselő.

Schneller Domonkos hangsúlyozta: a korábbi években az étkeztető cégek versenyhelyzetben voltak az iskolák kiszolgálásáért, azonban 2008-tól az önkormányzat megszüntette az intézmények önálló gazdálkodását. Ezt követően pedig közbeszerzési eljárásban egy céget választottak ki az összes állami iskola és óvoda étkeztetésére. Az ellenzéki politikus elmondta: az így a következő öt évre monopol-helyzetbe került cég az idei tanévtől az óvodások szüleitől a korábbi 5600 helyett 9400, az iskolásoktól pedig 7700 helyett 11600 forintot kér egy havi étkeztetésért.

Schneller Domonkos szerint ezek az összegek még budapesti viszonylatban is drágának számítanak, ráadául az önkormányzat által étkeztetési támogatásra elkülönített 32 millió forint egy évre kevés a Fidelitas szerint.

Éppen ezért az ellenzéki politikus a képviselőtestület következő ülésén kezdeményezi, hogy 40 millió forinttal emeljék meg a támogatsára szánt összeget, illetve kikéri a közbeszerzés dokumentációját és amennyiben szabálytalanságot talál a közbeszerzések tanácsához fordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában