Ország-világ

2008.08.13. 15:34

Közös megállapodást írt alá az ORTT és az NHH

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) vezetője.

A szerződés rögzíti, hogy a két intézmény stratégiai kérdésekben, illetve egyedi ügyekben egyeztet egymással, közös kutatásokat és konferenciákat kezdeményeznek; kétévente közös jelentést készítenek a rendelkezések gyakorlati hasznáról, és az új jogszabályok kidolgozásában is együttműködnek. A megállapodás 2009. június 30-ig érvényes, és évente felülvizsgálják majd.

Majtényi László, ORTT elnök elmondta: a megállapodás a 2012-ben esedékes digitális átállás szempontjából is kulcsfontosságú, hisz a lakosság tájékoztatásával kapcsolatos döntéseket közösen kell meghozni.

A digitális földfelszíni rádiós és televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázatot az Antenna Hungária nyerte. A hivatalos pályázati eredmények csütörtökön jelennek meg a hírközlési értesítőben, a szerződést szeptember 8-ig kell megkötni.

A kiírásban megfogalmazott elvárásoknak megfelelően az átállás folyamatát, illetve hatásait ismertető kampány a cég feladata lesz, különös tekintettel az analóg műsorszórás lekapcsolásának idejére és módjára. A tájékoztatás néhány hónapon belül elindulhat - mondta Misák Piroska, az NHH munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában