Ország-világ

2008.08.27. 09:34

Nem hitte el az APEH a Stradivari-eladást - ügyvéd a pácban

Egy eredeti, Stradivari hegedű eladásával magyarázta egy zalai ügyvéd hirtelen vagyongyarapodását, mikor az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot kezdett nála - írja a Népszabadság.

Az APEH 2002-2006 között 20 milliós adóhiányt állapított meg az ügyvédnél. Ő azt mondta, hogy az adózatlan pénz onnan van, hogy 100 millióért eladott egy eredeti Stradivarit egy belgának, aki 15 millió forint előleget adott. Az Örökségvédelmi Hivatal szerint azonban ilyen - egyébként engedélyköteles - üzletről nem tudnak. Az adásvételi szerződés is gyanús volt. Az ügyvéd meséje szerint a hegedűt a II. világháború alatt a nagymamája kapta élelemért egy német katonától. A hangszer a padláson porosodott. Nem örökölte - akkor illetéket kellett volna fizetni - hanem az anyja dobta ki, ő már a lomtalanításkor találta az utcán. Az APEH nem fogadta el a magyarázatot, a férfi ellen büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában