Ország-világ

2008.09.18. 15:22

8 milliárd forintot fordít a kormány kórházfejlesztésre

Két kórház összesen 8,3 milliárd forint uniós támogatásból újíthatja meg ellátását. A kormány szerdai ülésén döntött az Országos Onkológiai Intézet és a váci Jávorszky Ödön Kórház kiemelt projektjeinek támogatásáról. <br>

Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta: az Onkológiai Intézetben 2010 végére 6 milliárd forintból új diagnosztikai és ambuláns épület, illetve sebészeti tömb épül. Ezzel a kórház betegellátása 70 százalékkal növekedhet, illetve uniós színvonalú onkológiai centrum jöhet létre.

A váci kórházban 2,3 milliárd forintból szintén 2010 végére kórtermeket újítanak fel, energiatakarékossági átalakításokat végeznek, illetve úgynevezett mátrix osztályokat hoznak lére, ahol a kapcsolódó osztályok egymáshoz közel helyezkednek el.

Székely Tamás hozzátette: a szaktárca hamarosan kiírja a vidéki onkológiai centrumok létrehozásáról szóló, összesen 14 milliárd forintos pályázatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában