Ország-világ

2008.09.17. 08:58

A kormány ellen tüntetnek az őszödi beszéd évfordulóján

A kormány ellen tüntet az őszödi beszéd kiszivárgásának évfordulóján a Rendszerváltó Fórum Budapesten.

Gyurcsány Ferenc beszédének hangfelvétele 2006 őszén szivárgott ki, máig nem tudni, hogy került nyilvánosságra. A beszéd kiszivárgása vezetett 2006-ban az MTV székház ostromához és ennek ürügyén szerveznek összecsapásokat a rendőrökkel zavargó csoportok, szinte minden nemzeti ünnepen.

A szerda délután kezdődő tüntetés miatt a fővárosban forgalmi torlódásokra kell számítani, a Kossuth tér környékét kordonokkal zárják el.

Szombaton több kormányellenes demonstrációt is terveznek. A szélsőjobboldali demonstrációkról ismert Budaházy-Toroczkai páros radikális internetes oldalon szervezi ismét tüntetését, melyen a Hősök teréről és az Andrássy úton a Szabadság tér felé mennének. A Nemzeti Érzelmű Motorosok a tervek szerint szombaton a Műjégpályától a Camponához vonulnak majd, onnan pedig Balatonőszödre, délután pedig visszajönnek csatlakozni az útközben összegyűjtött szimpatizánsokkal a Szabadság térre. Erre a napra Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigány Szervezetek Fórumának vezetője is demonstrációt szervezett a fővárosba, bár azt még nem jelentette be a rendőrségen, így még nem tudni, hol lesz, ha megtartják. A Magyar Demokratikus Charta a Batthyány téren fog demonstrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában