Ország-világ

2008.09.07. 14:19

KDNP: a Charta Gyurcsány liberális pajzsa

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint az úgynevezett Magyar Demokratikus Charta Gyurcsány Ferenc liberális pajzsa. Elődjének, a Demokratikus Chartának nagy része volt abban, hogy Magyarország neoliberális zsákutcába került - tartalmazza a párt vasárnap nyilvánosságra hozott közleménye.

"A most alakuló mozgalomnak az a szerep jutott, hogy utóvédharcot folytasson a bukott miniszterelnök kártékony tevékenysége védelmében. A charta életre hívásának ürügye az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelemre szólító buzdítás volt" - fogalmaz a KDNP tájékoztatója.

A párt szerint ezzel szemben az állampolgárok ma leginkább saját kormányuk abszurd intézkedései miatt szorulnak ön- és ellenzéki védelemre. "Hazánkban a demokráciát éppen a Gyurcsány-korszak szellemisége veszélyezteti - fogalmaz a közlemény.

"Terjed a korrupció, elherdálják a közvagyont, az érdem helyére a kapcsolat lép, politikai nyomást gyakorolnak a rendőrségre, miközben szabadon garázdálkodnak a lincselők" - emeli ki a KDNP közleménye.

A KDNP úgy látja, hogy a chartaalapító elvbarátok azonban nem ettől féltik a demokráciát, hanem fantomokkal riogatnak, és azt a politikai erőt igyekeznek befeketíteni, amelyik már bizonyította, hogy képes igazságos és rendezett világot teremteni Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában