Ország-világ

2008.09.22. 14:44

Két rendőrt elítéltek: bántalmazás és könnyű testi sértés

Két rendőrt elítélt, kettőt pedig felmentett a Fővárosi Bíróság hétfőn. A rendőrök még 2006 októberében bántalmaztak tüntetőket a Duna korzón.

Két rendőrt elítélt, kettőt pedig felmentett a Fővárosi Bíróság hétfőn. A négy rendőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértéssel vádolta az ügyészség, de a bíróság csak két egyenruhás esetében látta legalább részben bizonyítottnak a vádakat. A rendőrök még 2006 októberében bántalmaztak tüntetőket a Duna korzón.

Kővári Tibor bíró az ítélet indoklásakor azt mondta, kétségen kívül bebizonyosodott , hogy 2006. október 24-én kora hajnalban a Duna korzón több fiatal tüntetőt törvénytelenül bántalmaztak. A bíróság ítéletének szóbeli indoklása szerint a rendőrök "első hulláma" végigverte a környéken menekülőket, de őket nem sikerült azonosítani. A "második hullámban" érkező rendőrök, akik őrizetbe vették az ügyben szereplő fiatalembereket, ugyancsak bántalmazták őket. A bíróság a négy vádlott rendőr közül csupán kettőnél látta bizonyítottnak, hogy "enyhébb fokban" bántalmazták a sértetteket, ezért a két rendőrtisztet a bíróság 3-3 évi időtartamra próbára bocsátotta.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész és a védelem is fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában