Ország-világ

2008.09.18. 08:57

Ma ül tárgyalóasztalhoz Orbán Viktor és Fodor Gábor

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtökön délután 3-kor ül tárgyalóasztalhoz a Képviselői Irodaházban.

Az SZDSZ vezetése az ellenzéki pártok - köztük elsőként a Fidesz - mellett tovább tárgyal az MSZP-vel. A szocialisták vezetésével a múlt heti találkozót követően jövő héten kedden ülnek ismét asztalhoz a szabad demokraták.

Az SZDSZ elnöke már másodszor találkozik a Fidesz vezetőjével, legutóbb június végi tárgyalásuk után azt mondták, hogy hasonlóan látják az ország helyzetét, de a problémák megoldásának mikéntjében különböző a véleményük. Az SZDSZ elnöke azt mondta: ha nem fogadják el a cselekvési programot, akkor egy szakértői kormánynak kell megoldania a problémákat. Ennek felállásához nem kell választás, de ha így sem sikerül orvosolni a gondokat, akkor szó lehet az előrehozott választásokról. Orbán Viktor akkori álláspontja szerint csak az előrehozott választás lehet megoldás az ország kormányozhatóságára.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtökön délután 3-kor ül tárgyalóasztalhoz

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke csütörtökön délután 3-kor ül tárgyalóasztalhoz
Az SZDSZ-es delegáció összetétele még nem ismert, erről csak a csütörtöki tárgyalás előtt döntenek, mint ahogy a találkozó pontos menetrendjéről is. A Fidesz is hasonlóképpen készül a találkozóra.

Közben a találkozó kapcsán Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt mondta, hogy ha Orbán és Fodor kifejezi közös akaratát, hogy együtt akarnak kormányozni és megneveznek egy megfelelő miniszterelnök-jelöltet, akkor az MDF felelősen mérlegeli majd, hogy az ország kormányozhatósága a párton múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában