Ország-világ

2008.09.12. 18:23

Terhelő bizonyítékokat akartak gyűjteni Dávid Ibolyáról

Terhelő információkat akart szerezni az MDF elnökéről egy vagyonvédelmi cég - ezt maga a pártelnök, Dávid Ibolya jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján. A pártelnök erről egy hanganyag alapján szerzett tudomást, amelyet két napja kapott, ismeretlen feladótól.

Dávid Ibolya személyiségi jogokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra a hangfelvételen szereplő neveket, de a beszélgetés - újságíróknak kiosztott - leirata arra utal, hogy a pártelnökségért induló Almássy Kornél és egy volt kormánytag is részes az ügyben.

A hanganyag szerint azért keresnének terhelő információkat Dávid Ibolyáról, mert "van valami belső hatalmi váltás-szándék előkészítve". Dávid Ibolya hozzátette, tudomása van arról, hogy a vagyonvédelmi cég második embere találkozott Almássy Kornéllal. A pártelnök arra kéri az MDF-es képviselőt, vonuljon ki a pártból és a közéletből is, mivel méltatlan pozíciójára.

A felvétel alapján a volt kormánytag által képviselt körök pénzelik a váltást, mivel "meg akarják szerezni az MDF-ben az első helyet." Dávid Ibolya azt nem árulta el, melyik volt kormánytagról van szó.

A hangfelvétel leirata alapján csak a volt kormánytag nevének kezdőbetűjét tudni (S), illetve azt, hogy az egészben "valami alelnök van benne, valami A" - olvasható a sajtó képviselői között szétosztott dokumentumban. Az MDF pártelnöke szerint egyébként a vagyonvédelmi cégnek egykori 3/3-as háttere is ismert, az anyaggyűjtésre vonatkozó megbízás pedig egy magánvállalkozón keresztül érkezett.

Dávid Ibolya közölte, a demokrácia megcsúfolásának tartja az ügyet. Hozzátette: átadja a legfőbb ügyésznek a felvételt és soron kívüli vizsgálatot kér az ügyben a Legfőbb Ügyészségtől, illetve a Nemzeti Nyomozó Irodától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában