Ország-világ

2008.11.26. 15:40

2010 után megszűnhetnek a közvetlen fűtéstámogatások

Az MSZP-frakció két éven belül megszüntetné a jelenleg érvényben lévő közvetlen fűtéstámogatási rendszereket, ezzel is szeretnék ösztönözni az embereket arra, hogy a takarékosság érdekében felújítsák fűtési rendszerüket - mondta Szanyi Tibor szerdai sajtótájékoztatóján.

László Tamás, fideszes országgyűlési képviselő szerint ez a javaslat kifejezetten a lakótelepeken élők ellen van, ott ugyanis leginkább olyanok élnek, akik nehéz anyagi körülményeik miatt nem tudnak pályázni felújítási programokra.

A fűtéstámogatások teljes egészében nem szűnnének meg, csak jelenlegi formájukban. A mostani elképzelések szerint ugyanis 2010. után a rászorulók személyre szabott támogatást kapnának, ami indokolt esetben figyelembe venné a fűtésköltségeket is. Általánosságban azonban azok, akik a következő két évben elmulasztják fűtési rendszerük átalakítását, 2011-től azzal fognak szembesülni, hogy nem lesznek támogatások - mondta Szanyi Tibor.

László Tamás, fideszes képviselő elképesztőnek nevezte azt a felvetést, hogy 2011-től ne kapjanak támogatást azok, akik nem vesznek részt a takarékossági programokban, ezzel ugyanis éppen a legrászorulóbbakat sújtanák. Az ellenzéki politikus szerint a Robin Hood adó sem éri el azt a célt, hogy az energiavállalatok extraprofitja után befolyó pénzt szükség esetén fűtéstámogatásra fordítja az állam, mivel a jövő évre bejelentett áremelésekből már látszik, hogy ezt a pluszköltséget a cégek átterhelik a fogyasztókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában