Ország-világ

2008.11.04. 10:09

Az ügyvéd sem tudja, hol lehetnek Farkasék

Ügyvédjükkel sem közölték, miért és hová távoztak el a hétfői tárgyalásukról a Farkas testvérek.

A birkózó olimpikon, Farkas Pétert és öccsét hétfőn távollétükben ítélte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság, Farkas Károly még az ítélethirdetés előtt, Farkas Péter az ítélethirdetés közben elrendelt szünetben távozott ugyanis a bíróságról. Elfogatóparancs van érvényben ellenük. Draskovics Tibor rendészeti miniszter közben vizsgálatot rendelt el az ügyben. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Farkasék távozásakor voltak rendőrök a bíróság épületében, de a szökést nem akadályozhatták meg.

Pelle Andrea, Farkas Péter ügyvédje a Független Hírügynökség kérdésére kedden reggel elmondta, hogy Farkasék nem jelentkeztek, és nem is tudni, jelenleg hol tartózkodnak. Annyi bizonyos, hogy sem a tárgyalás előtt, sem közben nem került szóba, hogy el akarnak távozni a bíróságról mielőtt kihirdetnék az ítéletet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon úgy tájékoztattak, hogy az eddigi jelentések alapján az éjjel nem került elő - legalábbis Budapesten - a testvérpár.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Farkas Károly rosszullétre hivatkozva kért szünetet a tárgyalásán, de nem ment vissza a terembe. Később, az ítélethirdetéskor szintén szünetről nem jött vissza testvére, az olimpikon Farkas Péter. A Pesti Központi Kerületi Bíróság mindkettőjük ellen elfogató parancsot adott ki és elrendelte előzetes letartóztatásukat is. A szökés ellenére az első fokú, nem jogerős ítéletet is kihirdették, amely szerint folytatólagosan elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűnsegédeként Farkas Péter 5 év fegyházat és 1 millió forintos pénzbüntetést kapott. Az olimpiai bajnok testvérét társtettesként 7 év fegyházra és ugyancsak 1 millió forint pénzbüntetésre ítélték, egy harmadik vádlottat pedig szintén társtettesként 6 évi fegyházra ítélték. A bíróság egyébként Farkas-fivérek távozását tevőleges fellebbezésnek vette és nem tekinti bűncselekménynek.

A Független Hírügynökség információi szerint voltak rendőrök a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol Farkasék ügyét tárgyalták. A rendőröket hivatalos úton kérték a tárgyalóterem elé, de a bíróság kérése az volt, hogy ne lépjenek be a terembe, amíg nem hívják őket. Mivel az ítéletet nem ismerhették, és senki nem kérte őket, hogy beavatkozzanak, így nem is tudták megakadályozni, hogy a testvérpár elhagyja az épületet. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint egyébként mikor Farkas Károly - aki testvérénél korábban távozott - elment a bíróságról, még nem voltak ott a rendőrök, vélhetően azért, mert az ítélethirdetés idejére kérték őket oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában