Ország-világ

2008.11.10. 07:30

Fokozott BKV ellenőrzés már a Móriczon is

Hétfőtől a 4-es, 6-os villamos vonalán már a Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásokon is fokozott ellenőrzést tart a BKV. Ez azt jelenti, hogy a reggeli és délutáni időszakokban már a felszállás előtt kérik az utasoktól a jegyeket és bérleteket.

A közlekedési vállalat tájékoztatása szerint a Moszkva téren már a múlt héten bevezetett fokozott felszíni jegyellenőrzés hatására nőtt a bérlet és jegyeladás, ennek mértékéről később adnak tájékoztatást.

A BKV tájékoztatása szerint a végállomásokon a kék karszalagos jegyellenőrök mellett zöld karszalagos biztonsági őrök is ellenőrzik majd az utasok utazási jogosultságát. A többi állomáson pedig a felszállás utáni jegykezelésre külön ellenőri csoportok figyelnek majd.

Az ellenőrzések célja továbbra sem a büntetés, hanem a jogosulatlanul utazók számának csökkentése a fizető utasok érdekében - áll a társaság közleményében. A BKV tájékoztatása szerint a Moszkva téren egy héttel ezelőtt bevezetett fokozott ellenőrzéssel kapcsolatban már több köszönőlevelet kaptak, amelyekben a fizető utasok "elégedettségüket fejezik ki, hogy a Társaság mindent megtesz a szolgáltatást jogosulatlanul igénybevevők számának hatékony visszaszorítása érdekében".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában