Ország-világ

2008.11.07. 15:01

Hetvenöt százalékon a Rákospalotai Szemétégető kapacitása

A budapesti légszennyezettség miatt 25 százalékkal csökkentette a Rákospalotai Szemétégető kapacitását a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF).

A Pákospalotai Szemétégető kapacitását a fővárosi légszennyezettség miatt csökkentették 25 százalékkal: csütörtökön üzemen kívül helyezték a négy kazán egyikét, ezzel pedig eleget tettek a fővárosi önkormányzat csütörtöki kérésének - mondta el Horti Zsófia. A főváros azután kérte meg a szilárd- és olajtüzelésű erőművek üzemeltetőit, hogy negyedével csökkentsék kibocsátásukat, hogy a szálló por koncentrációja két egymást követő napon át meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a Teleki téren és később a Nagytétényi úton is.

A budapestiektől pedig azt kérték, hogy önkéntesen korlátozzák a kétütemű benzinmotorral és dízelmotorral működő járművek, valamint a szén- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát. Ezen kívül Budapest egész területén tilos a nyílt téri égetés.

Egy légszennyező anyag mennyiségének növekedése először az egészségügyi határértéket, súlyosabb helyzetben a tájékoztatási küszöbértéket, legsúlyosabb esetben pedig a riasztási értéket érheti el, vagy haladhatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában