Ország-világ

2008.11.04. 09:50

Húsz-, harmincmilliót sikkasztott egy elhunyt ügyvéd

Húsz, harmincmillió forintot sikkasztott egy ügyvéd Dunaújvárosban. Lakásra összegyűjtött csaknem tizenkétmillió forintot letéti szerződés fejében egy dunaújvárosi asszony bízott rá.

A pénz utolsó részletének átvétele után, szeptember 12-én azonban az ügyvédnő súlyos betegségben meghalt. Amikor a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara által kirendelt irodagondnok átvette a papírokat, kiderült, hogy a pénznek nyoma sincs, a letéti számlán összesen kétezer forint van. A Fejér Megyei Hírlap Kléh Lászlótól, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara fegyelmi megbízottjától megtudta, hogy több károsult is van. Hat-hét embernek azt ígérte az ügyvédnő, hogy megforgatja a pénzüket, és busás kamattal fizeti vissza. A lap úgy tudja, hogy az ügyvédnő adósságspirálba keveredett, ezért volt szüksége mások pénzére. Hagyatéka nincs, az örökösökön pedig nem követelhető a pénz. A károsultak abban sem reménykedhetnek, hogy az ügyvédi felelősségbiztosításból kielégítik őket, a rendőrségtől azt az információt kapták, hogy megszűntetik a nyomozást - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában