Ország-világ

2008.11.25. 12:53

Kétgyermekes anyát akarnak kilakoltatni a VIII. kerületben

Csaló adott ki egy Magdolna utcai lakást egy kétgyermekes roma asszonynak, a családot kedden reggel, mint önkéntes lakásfoglalókat akarják kilakoltatni.

A család képviselője szerint csalás áldozatai lettek, ezért a lakásbérleti szerződés alapján feljelentést tesznek és polgári pert is indítanak. Ettől függetlenül a család kedden utcára - pontosabban rokonokhoz kerül.

Oláh Sándor, Fejér megyei cigány önkormányzati képviselő - akit a család kért fel ügyeik intézésére - elmondta, hogy a két gyermekes anyát kedden valószínűleg kilakoltatják a Magdolna utcai házból. A család két hónapja költözött az albérletbe. Kiderült azonban, hogy a lakást egy csaló és nem a tulajdonos adta ki. Ezért most, mint önkényes lakásfoglalókat ki akarják lakoltatni az asszonyt és a két gyermekét.

A VIII. kerületi Gyermekvédelmi Szolgálat korábban kérte az anyát, jelölje ki, melyik rokonánál lehet elhelyezni a gyerekeket. Az asszony meg is jelölte a nagyszülőket, de erre a levélre nem érkezett válasz a hatóságtól. Végül a hatóság emberei kedden hajnalban jöttek ki újra, hogy az anya a gyerekekről nyilatkozzon. Reggel a kilakoltatást végző hatósági emberek is megérkeznek, jelenleg tart az egyezkedés - mondta Oláh Sándor. A kilakoltatás valószínűleg egyébként megtörténik, de a család feljelentést tesz a lakást kiadó ellen, illetve polgári perben próbálják majd érvényesíteni az őket ért kárt - tette hozzá Oláh Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában