Ország-világ

2009.02.13. 14:28

62 terepi túra és 162 előadás több ezer diáknak

Kiemelkedő volt az érdeklődés a „Rendezvényház" Kht. a Csongrád Megyei Önkormányzattal és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal közösen indított MEGYEZÖLD NAPOK 2009 című pályázata iránt - írja közleményében a Csongrád Megyei Önkormányzat.

Delmagyar.hu

A Megyezöld Napok 2009 pályázatra iskolák jelentkezését várták. Az intézmények nem pénzt kaptak, hanem térítésmentesen kérhették környezet-, illetve természetvédelmi előadások megtartását, terepi túrák szervezését a gyerekeknek, és fogadhatnak egy természetvédelmi témájú mobilkiállítást is.

A Megyezöld Napok 2009 programra összesen 31 intézmény pályázott sikeresen – mondta el Sándor Attila, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke a program első helyszínén, a dóci iskolában, ahol egy kis ajándékkal, zöld béka mignonnal is meglepte a gyerekeket - áll a közleményben.

A program keretében összesen 62 terepi túrát indítanak, amelyeken több mint másfél ezer gyermek vesz részt, és 126 előadást tartanak, amelyeket négy és félezernél is több diák hallgat végig. Összesen mintegy 2 millió forintot fordítanak a környezeti nevelési programok megvalósítására.