Ország-világ

2009.02.25. 07:40

Szili Katalin: Hazamegyek Pécsre, Pécsért

Szili Katalin a jövőben elsősorban városvezető akar lenni, és nem pártpolitikus - ezt mondta a házelnök a Népszabadságnak adott interjújában.

Saját lelkiismerete és Pécs nehéz helyzete miatt vállalja a megméretést. Most csak a város problémáinak megoldása számít - fogalmazott. Ha megnyeri a polgármester-választást, Szili Katalin lemond a házelnökségről, az utódlással pedig csak akkor foglalkozik majd, ha az felmerül. "Jelöltem természetesen lesz" - tette hozzá.

Ami az előtte álló kihívást illeti, a szocialista politikus szerint nincs megosztottság a pártjában, a baloldal egységesen sorakozik fel mögötte. "Látom és értem a helyzetet, amelyben Pécs van. Készen állok arra, hogy az ott lakókkal szövetségben vigyem végig az előttünk álló időszakot" - nyilatkozta. A helyi politikában szerinte új irányra van szükség: fel kell hagyni a szokásos szekértábor-politikával, és a tettek szintjén is össze kell fogni.

"Az Európa Kulturális Fővárosa projekt sikeréért kész vagyok bárkivel szövetséget kötni" - mondta még. Az MSZP pécsi szervezetének küldöttgyűlése kedden döntött arról, hogy Szili Katalint jelöli polgármesternek.