Ország-világ

2009.02.16. 18:44

Szimpátiatüntetés a mohácsi rajztanár mellett

Csaknem százan gyűltek össze hétfőn késő délután Mohácson a templom előtti téren, hogy szimpátiatüntetést tartsanak a mohácsi rajztanár mellett.

Delmagyar.hu

A diákok szülei körbeálltak és némán tüntettek, ezzel azt akarták kifejezni, hogy ők ne hisznek abban, hogy a szemérem elleni erőszakkal megvádolt tanár bűnös lenne.

A mohácsi rendőrség két héttel ezelőtt hétfőn vett őrizetbe egy negyvenöt éves mohácsi férfit, aki az egyik helyi általános iskolában rajzot tanított. Azzal gyanúsítják, hogy három alsó tagozatos kislányt molesztált a délutáni rajzszakkörön. Az eset úgy derült ki, hogy az egyik gyereknél pszichés tüneteket vettek észre az orvosok. Amikor pedig igazságügyi gyerekpszichológus is megvizsgálta, megállapította, hogy a gyerek élmény- és életszerűen meséli el a molesztálást, tehát az nagy valószínűséggel megtörtént. A férfit a Mohácsi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A mohácsi tanár diákjait tíz évre visszamenőleg - ennyi az elévülési ideje a gyermekkorúak sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszaknak - megkeresik és meghallgatják. A nyomozás előreláthatólag fél évig is eltarthat, hiszen sok diákot kell meghallgatni. A rendőrség már bekérte az iskolában járt diákok adatait.

Tanúként hallgatják meg a tantestület tagjait is. A nyomozásba bevonnak gyermekpszichológust és számítástechnikai szakembert is, aki megvizsgálja a negyvenöt éves tanár lakásán lefoglalt számítógép, CD és DVD lemez tartalmát is.