Ország-világ

2009.04.16. 10:39

Bajnai-program: négynapos munkahét és dupla súlyadó

Az MSZP országos elnöksége kiegészítő javaslatkosarat készít a Bajnai-csomaghoz - írja a Népszabadság.

Ebben szerepel, hogy az állami támogatásban részesülő cégek tulajdonosai egy ideig mondjanak le osztalékukról, a menedzsment tagjai pedig vállaljanak a dolgozókkal azonos jövedelemcsökkentést. Emellett a banki ügyfelek fogyasztóvédelmét a PSZÁF-tól a Gazdasági Versenyhivatalhoz vagy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz csatolnák.

Dupla súlyadót vetnének ki a 150 kW teljesítmény feletti autókra, a luxuskocsikra és a terepjárókra. Az elképzelések között szerepel egy általános iskolai laptop-program és van egy javaslat egy önkormányzati rendészeti kialakítására is.

A Bajnai-kormány válságkezelő programjának első részét pénteken hozzák nyilvánossága. A Népszabadság birtokába került vázlatban célként tűzték ki az államadósság csökkentését, a költségvetési hiány három százalék alatt tartását, a munkahelyek megőrzését és az uniós források felhasználásának megkönnyítését.

A munkahelyek védelmében a tervezett intézkedések között szerepel a négynapos munkahét bevezetése a közszférában. A takarékosság jegyében a közszféra fizetéseit két évre befagyasztják és eltörlik ugyanebben a körben a 13. havi juttatást.

Címkék#kormány
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában