Ország-világ

2009.04.17. 12:38

Szombaton újra kordonok a Kossuth téren

Újra kordonozzák a Parlament környékét szombaton, a Kossuth térre szervezett szakszervezeti demonstráció miatt. A Köztársasági Őrezred parancsnokának rendelkezése szerint ezúttal nem a teljes teret zárják el, hanem csak az Országház közvetlen környékét a két oldalon és a tér felőli részen, ahol általában lánckordon és virágládák vannak.

Szombaton az MSZOSZ szervezésében a munkavállalókat sújtó újabb tervezett intézkedések ellen tartanak demonstrációt. A szervezet internetes oldalán elhelyezett felhívás szerint azt szeretnék elérni, hogy a válságkezelés ne úgy valósuljon meg, hogy közben aránytalan terheket raknak a bérből és fizetésből, illetve nyugdíjból élők vállára.

Követeléseik között van egyebek mellett, hogy az adófizetők pénzéből ne csak a bankok kapjanak állami támogatást és akik kapnak, vállaljanak kötelezettséget a munkahelyek megőrzésére és újak létrehozására. A válságkezelő intézkedések a foglalkoztatást szolgálják és ne engedjék, hogy csődbe kerüljenek a tisztességgel dolgozó családok.

A szakszervezeti tüntetéshez már több szervezet is csatlakozott, mint például az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (SZEF), és a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában