Ország-világ

2009.04.14. 16:48

Üres Molotov-koktél Szigetszentmiklóson egy MSZP irodánál

Molotov-koktél miatt hívták a rendőröket a szigetszenmiklósi MSZP irodához, de kiderült, hogy egy üres palackot helyezett oda valaki, az üveg nyakában egy ronggyal.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőrök kimentek helyszínelni, de mivel rongálás sem történt, valószínűleg nem ütközik törvénybe az üveg elhelyezése.

Keddre virradóra két Zala megyei MSZP irodát rongáltak meg ismeretlenek. A nagykanizsai iroda bejárati ajtajának üvegét egy 15-ször 15 centiméteres kővel dobták be, míg a keszthelyi irodába egy féltéglát és egy, feltehetően vegyi anyagot tartalmazó üveget dobtak be. A Molotov-koktél gyorsan kialudt, nem keletkezett nagyobb kár - mondta korábban Szabó György, a keszthelyi MSZP szervezet vezetője. A támadók elhelyeztek egy csomagot is, amit a rendőrök elvittek a helyszínről, egyelőre nem lehet tudni, mi volt benne. Egy írásos üzenet is volt a helyszínen, ennek tartalmáról csak annyit tudni, hogy szerepelt benne az "akasztás" szó. Bedobtak egy meghurkolt kötelet is.

A nagykanizsai irodát is hasonló támadás érte. Ott egy kővel dobták be a bejárati ajtó üvegét, és ott is elhelyeztek egy akasztófakötelet - mondta Böröcz Zoltán, az MSZP helyi vezetője. Itt is hagytak az elkövetők egy írásos üzenetet, de ennek tartalma sem ismert.

Címkék#MSZP
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában