Ország-világ

2009.05.14. 17:10

Nincsenek kísértetek a moszkvai metróban

Oroszország - Hivatalos sajtótájékoztatón cáfolta a moszkvai metró igazgatója azokat az állításokat, hogy a szerelvényeken és az alagutakban kísértetek garázdálkodnának.

A rémtörténetek hallatán ugyanis egyre több utas választ inkább más tömegközlekedési eszközt az orosz fővárosban.

Az utóbbi hónapokban a moszkvai bulvársajtóban ugrásszerűen megemelkedett az olyan publikációk száma, amelyekben utasok, illetve a metró alkalmazottai arról számolnak be, hogy kísérteteket láttak az orosz főváros több mint 293 kilométer hosszúságú metróhálózatán. Az Interfax hírügynökség beszámolója szerint a szellemekben sokan a metróbalesetek során elhunytak kísérteteit vélték felismerni.

Mivel a bulvársajtó által keltett tömegpszichózis miatt már az utasforgalom is csökkent, Dmitrij Gajev, a Moszkvai Metró igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján hivatalosan is cáfolni kényszerült ezeket a megalapozatlan híreszteléseket. Nyilatkozata szerint az általa vezetett vállalat munkatársai - jó pénzért - egyre riasztóbb történetekről képesek beszámolni a bulvársajtó szenzációéhes újságíróinak, lejáratva ezzel a méltán világhírű moszkvai metrót.

- A metrónál hosszú évek óta szolgálatot teljesítő alkalmazottaink egy idő elteltével egyszerűen nem tudják megállni, hogy elő ne rukkoljanak valami újabb rémtörténettel. Ebből már egyfajta orosz fővárosi népszokás lett - mondta Gajev.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában