Ország-világ

2009.07.28. 15:09

Kósa Lajossal tárgyalt a kormányfő

Nem fűnyíróelv alapján kell az önkormányzatoknál a kiadásokat csökkenteni - egyebek mellett erről tárgyalt Bajnai Gordon miniszterelnök kedden Debrecenben Kósa Lajos polgármesterrel. A kormányfőt érkezésekor és távozásakor is tüntetők fogadták.

Elsősorban gazdasági kérdésekről tárgyalt kedden délelőtt Debrecenben a miniszterelnök Kósa Lajos polgármesterrel. A találkozó után Bajnai Gordon elmondta, hogy a 120 milliárdos, önkormányzatokat érintő megvonással kapcsolatban egyetértettek abban, hogy nem fűnyíróelv alapján kell a kiadásokat csökkenteni. Ahol lehet, az önkormányzatok terheit kell csökkenteni.

Kósa Lajos ezzel egyetértett és azt mondta, hogyha marad a 120 milliárdos megvonás, akkor megrogynak az önkormányzatok.

Bajnai Gordon a Neutronkutató Központ kapcsán arról beszélt, hogy a kormány több pénzt már nem tud adni, de mindent megtesz, hogy Debrecen legyen a helyszíne.

A miniszterelnök a találkozó után felavatta az IT Service Hungary Kft. több mint 10 ezer négyzetméteres modern irodaépületét, ami 300 új munkahelyet teremt a nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak Debrecenben.

Bajnai Gordont egyébként érkezésekor körülbelül tucatnyi tüntető fogadta. Fütyültek és bekiabáltak, amikor kezet fogott Kósa Lajossal. A tárgyalás után szintén kiabálás fogadta, egyebek mellett hazaárulónak nevezték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában