Ország-világ

2009.07.17. 15:01

Közrendvédelmi csomagot javasol az MDF

Hétpontos "Közrend Csomagot" javasol az MDF a magyarországi közbiztonság helyreállításához - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a párt elnöke.

Dávid Ibolya ismét szorgalmazta az egykori Belügyminisztérium visszaállítását, emellett 10 ezer fővel növelnék a rendőrség létszámát és újraindítanák a rendőrőrs-programot. A politikus hozzátette: a rendőrség elgyengítéséért egyaránt felelős a Fidesz-KDNP - amely folyamatosan támadja a szervezetet - valamint a szerinte következetlenül kormányzó pártok.

Az MDF egyetért az MSZP-vel és a Fidesszel is abban, hogy közbiztonság helyreállítása fontos feladat, ám a megoldást máshogyan képzelik el - mondta pénteken Dávid Ibolya. Az ellenzéki párt elnöke szerint megengedhetetlen, hogy az utóbbi időben elszaporodtak az olyan önbíráskodó szervezetek, mint a Magyar Gárda, de a kormánypárt által javasolt településőrség sem elfogadható.

Az MDF 7 pontból álló közrendvédelmi javaslatcsomagja zéró toleranciát hirdetne a tulajdon elleni és a közrendet sértő cselekményekkel szemben. A Büntető törvénykönyv módosításával nagyobb szabadságot kapnának a magántulajdonukat védő tulajdonosok és bérlők. A Belügyminisztérium visszaállítása és a rendőrség létszámának 10 ezer fős megemelése ugyancsak része a csomagnak. A rendőrőrsi program újraindítása mellett körzeti megbízotti csoportokat is létrehoznának. Az MDF támogatja, hogy a legveszélyeztetettebbek számára mobil segélyhívó rendszert építsenek ki. Az ellenzéki párt elnöke szerint egyensúlyba kell hozni a szabadságjogokat és az állampolgári kötelezettségeket is a jogkövető polgárok védelme érdekében.

Címkék#MDF
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában