Ország-világ

2009.07.22. 09:16

Népszabadság: Ficsor Ádám nem akarta meneszteni Laborcot

Laborc lemondását személyes döntésnek tekinti, amit "annál részletesebben", mint eddig tette, nem szeretne kommentálni.

Ficsor Ádámnak nem állt szándékában menesztenie Laborc Sándort - a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter ezt arra a felvetésre jelentette ki a Népszabadságnak, hogy Laborc Sándor sokak szerint azért kérte felmentését, hogy ne menesszék.

A lap keddi számában olvasható interjúban a miniszter kifejtette: Laborc lemondását személyes döntésnek tekinti, amit "annál részletesebben", mint eddig tette, nem szeretne kommentálni. Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy Laborc Sándor munkásságát szerinte nem lehet és nem is szabad kizárólag az UD Zrt.-ügyön keresztül megítélni.

Szerinte Laborc rendkívül hasznos munkát végzett az NBH szervezeti megújításáért, amely hatékonyabb és rugalmasabb lett. Irányítása alatt a hivatal lényegesen több műveletet hajtott végre, mint azelőtt.

"Komoly sikereket értek el - mint azt a Magyarok Nyilai csoport ügye is mutatja - a szélsőségesekkel szembeni harcban is" - hangoztatta Ficsor Ádám.

A lap azon kérdésére, hogy az NBH főigazgatójának lemondása s az a tény, hogy ezt el is fogadták, azt a látszatot kelti, mintha az UD-ügyet elbukta volna az NBH, Ficsor Ádám emlékeztetett arra, hogy a céget érintő több ügyben is tart még a nyomozás.

"Laborc úr azért kérte felmentését, mert az a munka, amit ebben az ügyben az eljáró hatóságok részéről tapasztalt, a továbbiakban már nem teszi lehetővé, hogy úgy végezze tovább a dolgát a jövőben, mint ahogy azt eddig tette. A történteket én inkább úgy értelmezem, a főigazgató úrnak meggyőződése, hogy az ő feljelentése megalapozott és helytálló volt, és hogy a szükséges nyomozati cselekmények el nem végzése vezetett az eljárások megszüntetéséhez, nem a feljelentés esetleges hiányosságai" - mondta a Népszabadságnak Ficsor Ádám, aki arra a vélekedésre is kitért, hogy egyesek szerint Laborc Sándor gyanúsított lehet az UD-ügy kapcsán.

Ennek kapcsán elmondta, hogy arról azért nincsen szó, hogy az ügyészség átköltözött volna a Szentkirályi utcába.

"Attól, hogy Demeter Ervin tényként fogalmazza meg a vágyait, azok még megalapozatlanok maradnak" - jelentette ki Ficsor Ádám a Népszabadságnak adott interjújában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában