Ország-világ

2009.07.24. 09:40

Új influenza: 100 ezer friss megbetegedés Nagy-Britanniában

Százezer új sertésinfluenzás megbetegedés történt az elmúlt egy hét alatt Nagy-Britanniában. A halálesetek száma változatlanul 31.

Bár az elmúlt egy hét alatt is meghalt néhány új influenzás beteg, de a brit egészségügyi hatóságok szerint a korábbi halálesetek közül néhány mégsem az új influenzának tudható be. A korábbi influenzás halálesetekből levont szám éppen egyezik a friss halálesetekével, így a végösszeg nem változott a brit egészségügyi minisztérium szerint. Egyéb részleteket nem közöltek Nagy-Britannián belül Angliában a legsúlyosabb a járvány. A 31 halálesetből 26 történt itt.

Angliában 840 influenzást ápolnak kórházban, közülük 63-at intenzív osztályon. Az új hivatalos adatok szerint a brit halálesetek 16 százalékában a pácienseknek az influenzán kívül nem volt más betegségük. Az esetek 67 százalékában az influenza mellett valamilyen súlyos betegség is volt a háttérben. A brit influenzás halálesetek egyharmadában a páciens 15 év alatti gyerek volt. Csütörtökön este beindult a brit egészségügyi minisztérium speciális telefonos és internetes forró drótja, amelyen a tünetek megadásával vírusellenes gyógyszerreceptet lehet igényelni. A forródrót megnyitásakor a rendszer először megbénult a jelentkezők tömegétől, de később már normálisan működött. Másodpercenként 2.600 jelentkező lépett be, ez óránkénti 9,3 milliót jelent. A forródróton az 1.500 fős, nem orvosi képzettségű személyzet napi 200 ezer jelentkezővel tud foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában