Ország-világ

2009.10.25. 09:44

Rendőrt ölt az öngyilkos merénylő Pakisztánban

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy gépkocsiban a pakisztáni fővárostól keletre, magával rántva a halálba egy rendőrt - jelentette a rendőrség vasárnap.

MTI

Szombat este egy ellenőrző pontnál, Iszlámábádtól 145 kilométerre keletre pakisztáni rendőrök megállítottak egy autót, melyben ketten utaztak. Egyikük kiszállt, a másik pedig, amint a rendőrök közeledtek, felrobbantotta magát. Az egyik rendőr szörnyethalt. A gépkocsi másik utasát a rendőrök őrizetbe vették.

Iszlamista szélsőségesek az elmúlt napokban több terrortámadást követtek el pakisztáni városokban és kisebb településeken rendőrségi és egyéb célpontok ellen, miközben a pakisztáni hadsereg az afgán határral szomszédos Dél-Vazirisztánban október 17. óta nagyszabású hadműveletet folytat a tálibok és a velük szövetséges al-Kaida terrorhálózat ellen. A hadműveletet világszerte úgy tekintik, mint a pakisztáni hadsereg próbáját, hogy képes-e leszámolni a kormányellenes lázadókkal. Az Egyesült Államok és az afganisztáni konfliktusban elkötelezett szövetségesei szoros figyelemmel kísérik az offenzívát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában