Ország-világ

2010.01.26. 13:47

Az MDF a teljes ígéret mutató bevezetését javasolja

Az MDF szerint minden politikai kampányt átláthatóvá kell tenni, ezért javasolja bevezetni a teljes ígéret mutatót - mondta Herényi Károly, a párt elnökhelyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón. <br>

Hozzátette: a pártok által tett vállalások költségvetési vonzatának bemutatásával elkerülhető, hogy a választási kampány újra fedezetlen ígéretek harca legyen.

Mint mondta, a 2006-os kampányban is láthatták az emberek a két nagy párt által véghezvitt ígéretversenyt.

Az MDF szerint a választási kampányban csak annyit ígérhetnek a pártok, ami a költségvetést nem hozza olyan helyzetbe, mint amibe 2002-ben került - jelentette ki.

Herényi Károly kiemelte: a teljes ígéret mutató bevezetése segítene, hogy a választópolgárok lássák, mi az ára a pártok programjainak.

Az MDF-es politikus hangsúlyozta: Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje vasárnap mutatta be az MDF programját, mely nem ígér semmi olyat, ami megvalósíthatatlan lenne.

Herényi Károly újságírói kérdésre közölte: nem tudott Boross Péterrel beszélni, mielőtt a volt miniszterelnök bejelentette volna kilépési szándékát az MDF-ből.

Hozzátette: nem tud róla, hogy Boross Péter bármilyen indoklást eljuttatott volna az MDF-hez.

Boross Péter az elmúlt 20 év legjobb belügyminisztere volt, és Antall József mellett a legjobb miniszterelnöke is - mondta. Hozzátette: sajnálja, hogy Boross Péter kivonul a politikai közéletből.

Szintén újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: az MDF-nek ugyanolyan köze van most az Antall József-i politikához, mint amilyen köze volt 1990-ben.

Herényi Károly közölte: az SZDSZ-szel folyamatban vannak a tárgyalások, még "egyetlen egy megállapodás nem született".

Hozzátette: az országgyűlési választásokon egy MDF-lista lesz, MDF-es programmal és MDF miniszterelnök-jelölttel.

Elmondta azt is: a szombati országos választmányi ülésen dől majd el, hogy a megyékben kik a képviselőjelöltek, mint fogalmazott, a megyékre van bízva a jelöltállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában