Ország-világ

2010.01.30. 20:42

Fidesz: Bokros Mesterházyval rendezze a vitáit

Bokros Lajos "rendezze le" vitáját Mesterházy Attilával, döntsék el, ki a baloldal miniszterelnök-jelöltje - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szombaton arra reagálva, hogy Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltjeként a nap folyamán nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktort, a Fidesz elnökét.

"Amíg ez nem történik meg, idő előtti Bokros vitakezdeményezése" - olvasható a Fidesz közleményében.

Bokros Lajos szombaton hívta ki Orbán Viktort nyilvános vitára. Kezdeményezését azzal indokolta: "az elmúlt hetek szakpolitikai káoszát látva" az a meggyőződése alakult ki, hogy "a Fidesz egy kormányzásképtelen erő".

Mindezek után azt kérte a Fidesz elnökétől, hogy "szánjon rá másfél órát", hogy mellébeszélés nélkül vitatkozzanak olyan lényeges dolgokról, mint az adó- és a nyugdíjrendszer átalakítása, a költségvetési hiány és az államadósság kezelése.

Az MDF országos választmánya szombaton fogadta el a párt választási programját és hagyta jóvá az SZDSZ-szel való együttműködést. Az MDF választási programjának elfogadását követően a Fidesz közleményt adott ki, amelyben Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy "az MDF megszavazta a második Bokros-csomagot".

"Amiről már egy évtizede is azt hittük, hogy a múlt része, ma ismét fenyegető valósággá vált. Megérkezett a második Bokros-csomag, ezúttal az MDF ajándékaként, gyurcsányi csomagolásban. Magyarország köszöni, de nem kér belőle. Elég a megszorításokból, elég a Gyurcsány- és Bokros-csomagokból!" - állt a Fidesz akkor kiadott reagálásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában