Ország-világ

2010.01.28. 15:13

Fidesz: Magyarország a szégyenpadra került

A Fidesz szerint nyolc év szocialista "hazugságáradata", trükközése és alkalmatlan gazdaságpolitikája vezetett oda, hogy Magyarország a szégyenpadra került.

Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) havi összefoglalója szerint Magyarországon csak nyomokban enyhül a recesszió.

A fideszes politikus közleményében úgy fogalmazott, a KSH-jelentés drámai képet fest Magyarország gazdaságáról. Lényegében az összes fontos mutató tovább romlik, miközben Európa már megindult a kilábalás útján - írta, hozzátéve, hogy a legfájóbb a munkanélküliség rohamos emelkedése: az elmúlt egy évben 150 ezer ember veszítette el munkahelyét.

Cser-Palkovics András véleménye szerint a Gyurcsány-korszak kormányai átverték az embereket, az elemzőket, az uniós hatóságokat, de mára világossá vált a helyzet, kiderültek a valódi adatok, mindenki számára látható, hova vezetett az MSZP-kormányok ténykedése.

A Gyurcsány-korszakot le kell zárni, a felelősöket meg kell büntetni, a magyar gazdasági növekedést be kell indítani, tíz év alatt egymillió új munkahelyet kell teremteni; ennek a programnak a végrehajtását vállalja a Fidesz - hangsúlyozta a helyettes szóvivő.

A rendelkezésre álló legfrissebb adatokra alapozott havi összefoglalójában a KSH úgy összegez, hogy miközben a világgazdaságról rendelkezésre álló adatok a múlt év közepétől a globális recesszió enyhülését mutatják, Magyarország gazdasági teljesítményében csak nyomokban érzékelhető kedvező fordulat.

Míg az ipari termelés visszaesésének novemberi jelentős lassulása alapvetően a bázishatásnak tudható be, más területeken, mint az építőiparban, foglalkoztatásban és a kiskereskedelmi forgalomban tovább romlott a helyzet a legutolsó rendelkezésre álló tizenegy havi adatok szerint 2009 végén.

Címkék#Fidesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában