Ország-világ

2010.05.05. 15:04

Beléptető rendszer épül Győr belvárosában

A járműforgalom visszaszorítására beléptető rendszert épít ki Győr belvárosában a nyáron több mint százmillió forintos költséggel a helyi önkormányzat - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Németh Zoltán alpolgármester.

Közlése szerint első ütemben a nemrég megújult Széchenyi teret és az annak közvetlen környezetében lévő sétálóutcákat érinti az intézkedés, egy következő ütemről az önkormányzati választás után felálló új képviselő-testület határozhat.

A Széchenyi térre két ponton hajthatnak be a megkülönböztető jelzést használó, továbbá - eseti engedéllyel - az itt zajló rendezvények lebonyolításához és az üzemzavar-elhárításhoz szükséges járművek, mások nem közlekedhetnek itt. A rendszer lehetővé teszi, hogy a környéken élők meg tudják közelíteni otthonukat, de az első ütemben érintett területet is több részre tagolták, így a belvárosiak sem juthatnak be mindenhová behajtási engedélyükkel - mondta az alpolgármester.

Németh Zoltán tájékoztatása szerint a centrumban lakók éjjel-nappal be tudnak majd hajtani a területre, ugyanakkor az itt működő üzleteknek rövidebb megállási idővel kell majd számolniuk.

Hozzátette: nem jelent automatikus belépési lehetőséget a mozgássérülteknek kiállított kártya, hiszen városszerte ma is látni, hogy egészséges fiatal férfiak hajtanak be elzárt területekre ilyennel. Utalt ugyanakkor arra, hogy a belvárost már akadálymentessé tették, így ott minden megközelíthető kerekesszékkel.

Az új rendszer kiépítésének szükségességét magyarázva a mozgássérülteknek szánt kártyákkal kapcsolatos problémák mellett megemlítette, hogy a mostani bukókapukhoz szükséges kulcs ma már a piacon beszerezhető, nemrégiben pedig egy autós riasztópisztoly-lövéssel adta a biztonsági őr tudtára: nem tanácsos őt feltartóztatni, amikor engedély nélkül be akar hajtani a területre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában