Ország-világ

2010.05.10. 11:36

Lázár csalódott volna, ha Pintér nem azt mondja

Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának a támogatását és bizalmát - közölte Lázár János, a képviselőcsoport vezetője hétfőn az ATV Jam című reggeli műsorában.

A belügyi tárca várományosa múlt hétfői bemutatkozó nyilatkozatai egyikében arról beszélt: nem gondolja, hogy Gergényi Péter volt budapesti rendőrkapitány törvénytelenül járt volna el a 2006-os oszlatások levezénylésénél, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

Lázár János az ezzel kapcsolatos felvetésre az ATV-ben úgy fogalmazott: "nekem nem sok problémám volt ezzel a kijelentéssel", a sajtó felfújta.

Mint mondta, Pintér Sándort és Gergényi Pétert hosszú évtizedes szakmai munkakapcsolat fűzi össze. Ha valaki valakivel évtizedekig együtt dolgozik, akkor természetes, hogy a védelmére kel - tette hozzá, megjegyezve, hogy nagyot csalódott volna, ha Pintér Sándor nem ezt mondja.

Közölte, Pintér Sándor élvezi a Fidesz-frakció minden tagjának támogatását és bizalmát.

A 2006. október 23-ai eseményeket is érintő törvénytervezetükről szólva hangsúlyozta: akit ezzel az üggyel kapcsolatban jogerősen elítéltek, az nem kaphat kártalanítást. "Nem a jogerős elmarasztaló ítéleteket akarjuk felülvizsgálni" - emelte ki Lázár János.

Az indítványuk azzal a "speciális ügycsoporttal" függ össze - folytatta -, amelyben az ügyészség megállapította a rendőrség felelősségét, azonban nem tudta a rendőröket azonosítani - éppen Gergényi Péter intézkedése miatt. Ezeket az ügyészségi megszüntető határozatokat perre vitték a károsultak, és ezek folyamatban vannak. Körülbelül 200 ilyen per van - ismertette. "Azt szeretnénk, hogy ha ezekben a perekben a magyar állam elismerné a felelősségét peren kívüli megállapodással" - mondta a frakcióvezető.

Lázár János a Magyar Televízió Ma reggel című műsorának is nyilatkozott hétfőn, ahol arra a kérdésre, lehet-e, hogy megkapják a szocialisták az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöki posztját, azt válaszolta: nem tartja valószínűnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában