Ország-világ

2010.05.05. 14:10

Lemondott az MSZP bajai szervezetének elnöksége

Lemondott az MSZP bajai szervezetének elnöksége, mert a szocialista párt következő kongresszusa előtt teljes tisztújítást javasolnak - közölte Garai István Levente, az MSZP megyei szervezetének elnöke az MTI-vel szerdán. <br>

Ez egy gesztus értékű lemondás, amely azt jelenti, hogy az ügyvezetés tovább folyik, de nyilvánvalóan az MSZP alapszabályának megfelelően szeretnénk a párton belül változásokat - mondta a megyei elnök.

A megtisztulási szándék egyik megnyilvánulásának nevezte Garai István Levente a bajai vezetőség döntését, amely szavai szerint "beleillik abba a mozgolódásba, ami a párton belül van".

A megyei elnök közlése szerint az MSZP különböző szintű szervezetei folyamatosan egyeztetnek és egységes álláspontot akarnak kialakítani a párt megújulásával és a tisztújítással kapcsolatban. Garai István Levente - aki a Bács-Kiskun megyei listáról országgyűlési képviselői mandátumot szerzett - egyedül képviseli a megyei szocialistákat az új Országgyűlésben. Hangsúlyozta: nem csak saját magukkal, hanem a mindennapi feladatokkal is foglalkoznak. Terveik szerint, a jövő héten a párt megyei választmányának elnöksége tanácskozni fog, melyen előreláthatólag Szekeres Imre lesz a vendég.

A szocialista politikus beszámolt arról, hogy az MSZP országos kongresszusa előtt a megyei küldötteket összehívják, akik egyfajta mandátumot, felhatalmazást kapnak arra, hogy a tagság álláspontját képviseljék.

Címkék#MSZP#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában