Ország-világ

2010.05.05. 15:43

Magyarországon is terjed az elektronikus fuvarszervezés

Magyarországon is egyre inkább terjed az elektronikus fuvarszervezés, a magyar nemzetközi fuvarozók, szállítmányozók 80 százaléka már ezt a költséghatékony megoldást használja.

Magyarországon is egyre inkább terjed az elektronikus fuvarszervezés, a magyar nemzetközi fuvarozók, szállítmányozók 80 százaléka már ezt a költséghatékony megoldást használja - mondta Hock-Ritter Ildikó, az elektronikus árufuvarozási portált működtető német TimoCom cég magyarországi képviselete, a Hock R Kft. ügyvezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A 24 országban jelen lévő TimoCom közúti árufuvarozási informatikai rendszert Magyarországon jelenleg 2.134 ügyfél használja.

A német logisztikai szakmai szervezet és a würzburgi egyetem közös felmérése szerint a megkérdezett 187 árukibocsátó vállalkozások jelzése alapján 12,5 százalékos költségmegtakarítást érnek el a cégek az on-line fuvarszervezés esetén a hagyományos módszerhez képest - ismertette Hock-Ritter Ildikó.

Vértes Gábor, a Hock R Kft. értékesítési menedzsere elmondta, hogy a TimoCom elektronikus rendszeréhez 44 országból 24 nyelven 30 ezer ügyfélből 80 ezer felhasználó kapcsolódik.

A társaság a magyar ügyfélszám növekedésére számít, mivel tavaly ősszel bevezették a magyar piacon is a már működő elektronikus kereskedelmi platform mellett az európai tenderkiírási lehetőséget is.

Eddig a magyar ügyfelek többsége az elektronikus kereskedelmi platformot (TC TruckÚCargo) használta, amely a szabad fuvar és raktérkapacitást és az elszállítandó árut tartalmazza.

Tavaly ősz óta működik a magyar vállalkozások számára is fuvar elvégzésére szóló elektronikus közbeszerzés kiírási rendszer (TC eBid), amely azt teszi lehetővé, hogy egy adott feladatra keressenek partnert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában