Ország-világ

2010.05.05. 15:43

Magyarországon is terjed az elektronikus fuvarszervezés

Magyarországon is egyre inkább terjed az elektronikus fuvarszervezés, a magyar nemzetközi fuvarozók, szállítmányozók 80 százaléka már ezt a költséghatékony megoldást használja.

Magyarországon is egyre inkább terjed az elektronikus fuvarszervezés, a magyar nemzetközi fuvarozók, szállítmányozók 80 százaléka már ezt a költséghatékony megoldást használja - mondta Hock-Ritter Ildikó, az elektronikus árufuvarozási portált működtető német TimoCom cég magyarországi képviselete, a Hock R Kft. ügyvezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A 24 országban jelen lévő TimoCom közúti árufuvarozási informatikai rendszert Magyarországon jelenleg 2.134 ügyfél használja.

A német logisztikai szakmai szervezet és a würzburgi egyetem közös felmérése szerint a megkérdezett 187 árukibocsátó vállalkozások jelzése alapján 12,5 százalékos költségmegtakarítást érnek el a cégek az on-line fuvarszervezés esetén a hagyományos módszerhez képest - ismertette Hock-Ritter Ildikó.

Vértes Gábor, a Hock R Kft. értékesítési menedzsere elmondta, hogy a TimoCom elektronikus rendszeréhez 44 országból 24 nyelven 30 ezer ügyfélből 80 ezer felhasználó kapcsolódik.

A társaság a magyar ügyfélszám növekedésére számít, mivel tavaly ősszel bevezették a magyar piacon is a már működő elektronikus kereskedelmi platform mellett az európai tenderkiírási lehetőséget is.

Eddig a magyar ügyfelek többsége az elektronikus kereskedelmi platformot (TC TruckÚCargo) használta, amely a szabad fuvar és raktérkapacitást és az elszállítandó árut tartalmazza.

Tavaly ősz óta működik a magyar vállalkozások számára is fuvar elvégzésére szóló elektronikus közbeszerzés kiírási rendszer (TC eBid), amely azt teszi lehetővé, hogy egy adott feladatra keressenek partnert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában