Ország-világ

2010.05.13. 15:10

Rendőrség: egyértelmű, hogy öngyilkos lett Daróczi

A Daróczi Dávid halála ügyében lezárult rendőrségi vizsgálat szerint egyértelmű, hogy öngyilkos lett az egykori kormányszóvivő - közölte honlapján a rendőrség csütörtökön.

"A helyszíni szemle, a tanúk által elmondottak és az igazságügyi szakértői vizsgálatok adatai alapján egyértelműen bebizonyosodott, hogy az egykori kormányszóvivő nem bűncselekmény áldozata lett, önkezével vetett véget életének" - olvasható a közleményben.

Daróczi Dávidra április 2-án ismerőse talált rá Budapest VI. kerületében, egy Andrássy úti lakásban. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a 37 éves férfi életét. A BRFK munkatársai több órán át tartó helyszíni szemlét folytattak, több tucat embert hallgattak ki a helyszínen tanúként, és miután idegenkezűségre utaló adat nem merült fel, mindez nem szolgálhatott alapul büntetőeljárás megindításához, és ezért közigazgatási hatósági eljárásban folytatták a haláleset körülményeinek vizsgálatát.

Az orvos szakértői vélemények, vizsgálatok eredményei is egyértelműen, és minden kétséget kizáróan megállapították, hogy idegenkezűség nem játszott közre a férfi halálában. A toxikológiai vizsgálatok pedig kizárták a gyógyszer túladagolás lehetőségét - közölte a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Rendkívüli Haláleseti Osztálya hétfőn zárta le a Daróczi Dávid halála kapcsán indított közigazgatási hatósági eljárást.

Daróczi Dávid 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő, ezt megelőzően több napilapnál és televíziónál is dolgozott újságíróként, szerkesztőként. Az egykori kormányszóvivőt a Bajnai-kormány saját halottjának tekintette, ravatalánál, április 14-én, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök mondta a búcsúbeszédet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában