Ország-világ

2010.06.07. 22:03

Csáky nem vitázik Slotával

Szlovákia - Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke nem vesz részt azokban a választási kerekasztal-beszélgetéseken, amelyekre meghívást kap Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke is - közölte a magyar párt szóvivője hétfőn Pozsonyban.

Dunajsky Éva szerint az MKP elnöke ezekben a napokban olyan televíziós és rádiós kerekasztal-vitákra kapott meghívást, amelyeken Slota is ott lenne. Ezeken Csáky nem kíván részt venni.

"Az MKP-nek az az álláspontja, hogy néhány elektronikus médium és a kereskedelmi televíziók néhány szerkesztője is felelősséget viselnek azért, hogy 2006-ban emelkedett Ján Slota és az SNS népszerűsége, s ezzel a közéletbe olyan politikai stílus került, amely a fejlett demokráciákban teljes mértékben elfogadhatatlan" - mondta az MTI tudósítójának Dunajsky.

Hozzátette: az MKP-nak változatlanul elvi álláspontja, hogy a párt képviselői nem tárgyalnak, illetve nem ülnek le egy asztalhoz olyan politikusokkal, valamint olyan pártokkal, akik és amelyek nem teljesítik az európai demokrácia megfelelő kritériumait.

Szlovákiában június 12-én tartanak parlamenti választásokat.

A közszolgálati televízió és a rádió már eddig is több választási vitaműsort közvetített, s most a Markíza kereskedelmi televízió is kerekasztal-vitákat szervez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában